O stradă din Orăștie va fi modernizată în baza unui proiect european

Strada Dacilor din municipiul Orăștie va fi modernizată cu bani europeni. Lucrările sunt finanțate prin Programul Operațional Regional, iar până în data de 30 iunie, autoritățile locale caută constructori. Lucrările au o valoare de 2.490.428 lei.

”Sectorul cu îmbrăcăminte bituminoasă se prezintă într-o stare mediocră sau rea, fără defecțiuni frecvente sau pe suprafețe extinse (…). Aspectul general al îmbrăcăminților bituminoase conduce la concluzia că acestea sunt vechi, că nu au beneficiat de lucrări de întreținere planificate pe durata de exploatare, cu multiple lucrări de reparații de tipul plombărilor și cu reparații efectuate ca urmare a introducerii unor utilități subterane, pe unele dintre acestea”, arată expertiza tehnică.

În cadrul contractului, se propun mai multe lucrări și anume, realizarea unei structuri rutiere noi cu pavele din beton prefabricate; structură rutieră trotuar;  încadrarea părții carosabile și borduri; lucrări de scurgere a apelor și captare ape pluviale: rigole, guri de scurgere;  lucrări de amenajare a terenului și anume, refacerea zonelor verzi la starea inițială, ridicări de capace cămine de vizită canalizare, ridicări capace răsuflători de gaz; semnalizare rutieră și marcaje cu indicatoare rutiere, indicatoare de reglementare, indicatoare de prioritate/restricție, marcaje longitudinale.

Important de precizat este faptul că proiectul privind modernizarea străzii face parte dintr-un contract mai amplu, care prevede și reabilitarea casei de cultură din localitate.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *