Experții PwC, vizită de lucru aplicată la Petroșani

Experții Price Waterhouse Coopers s-au aflat la Petroșani. Au discutat cu reprezentanții administrației locale, conducerea Complexului Energetic Hunedoara, cu ONG-urile și societatea civilă.

Experții recunoscuți la nivel global au subliniat importanța dezvoltării unitare a Văii Jiului.

„Trebuie să vedem unde trebuie să concentrăm investițiile și ce tip de investiții trebuie concentrate în fiecare pol din Valea Jiului. În urma consultării publice am ajuns la o viziune pe care o propunem, bazată pe feed-back-ul din partea tuturor factorilor. Am avut trei idei de viziune, trei pioni principali. Noi am pus toate aceste viziuni în consultare publică și a ieșit o viziune combinată, care înglobează tot și mai mult decât atât. Viziunea pe care o propunem este ” Valea Jiului, regiune reconfigurată energetic și revitalizată social, sustenabilă și interconectată, cu un mediu economic competitiv susținut de investiții, inovare și recunoscută pentru specificul local”. E o vizune care cuprinde tot ce trebuie ca noi să putem accesa fonduri pe proiectele pe care ni le dorim”, au precizat reprezentanții PwC prezenți la Petroșani.

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani a subliniat că este important ca fiecare factor implicat să aibă un vot în luarea deciziilor finale.

„Vreau ca în ceea ce înseamnă această strategie, toți actorii implicați să aibă aceeași pondere ca decizie. Adică nu vreau ca noi, primarii și primăriile, să considerăm că noi cunoaștem tot, noi suntem cei mai deștepți și nu ne interesează ce spun ONG-urile, ce spun sindicatele, mediul de afaceri, etc. Sigur, noi, administrația publică locală, suntem un partener important, suntem învestiți cu încrederea populației, dar nu le știm pe toate. Și atunci, cred că această strategie finală trebuie cumva să aibă un vot unanim. Aceasta este propunerea mea. Cred că ONG-urile care s-au implicat, și mediul de afaceri, CEH, sindicatele, inclusiv Universitatea Petroșani, ar trebui să conteze. Fiecare actor ar trebui să conteze în aprobarea formei finale a acestei strategii”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani,.

Experții de la Price Waterhouse Coopers sunt cei care elaborează strategia pentru Valea Jiului. Aceștia au fost contractați de Comisia Europeană.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *