Oameni blocaţi în nămeţi pe Valea Râuşorului

A fost urgie aseară în zonele montane din judeţ. Vântul puternic şi ninsoarea au prins între troiene zeci de maşini pe Valea Râuşorului. Alertaţi, salvamontiştii de la baza din staţiune au intervenit alături de o echipă de salvatori din mediul speologic aflaţi la un curs de pregătire în zonă.

„Aseară, în jurul orei 19,30, am fost anunţaţi de câţiva turişti că drumul de la Suseni spre Complexul Râuşor este blocat de mai multe autoturisme înzăpezite.

Viscolul a îngreunat accesul spre staţiune şi s-au format trei dopuri de autoturisme pentru că primii şoferi din coloană nu aveau maşinile echipate cu lanţuri sau nu aveau 4X4.

Am mers până acolo cu două ATV-uri şi o maşină de teren şi am început să evacuăm prima dată copii. Au fost vreo 25 de copii, în total circa 90 de persoane şi 30 de autoturisme”, spune Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara.

La acţiune au participat patru salvamontişti, alături de alţi 10 speologi care timp de câteva ore s-au străduit să scoată din troiene oamenii blocaţi şi maşinile: „Vântul era atât de puternic şi ningea aşa de tare că drumul se acoperea imediat ce treceam pe el.

Până la ora 23,45 am reuşit să deblocăm drumul, pentru că, după ce am scos copiii, am trecut la tracţionarea maşinilor şi le-am împins până la primele parcări pentru ca cei de la deszăpeziri să poată intra cu utilajele, să-şi facă treaba”, explică Ovidiu Bodean.

După ce salvamontiştii au degajat drumul, au intrat echipajele de la deszăpezire şi situaţia a revenit la normal în jurul orei 24 pe DJ 686.

 

Laura OANĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *