Oficiali din județ pleacă la Bruxelles, la lansarea proiectului pentru Valea Jiului

Proiectul pilot destinat Văii Jiului urmează a fi lansat la Bruxelles. Oficialii Complexului Energetic Hunedoara au fost invitați să ia parte la acest eveniment, programat în perioada 24-27 februarie, în cadrul căruia se deschide o axă de finanțare destinată zonelor care riscă să își piardă producția de cărbune.

“Am fost invitați la Bruxelles, toate costurile sunt suportate de ei. Vom merge pregătiți să prezentăm un material privind evoluția personalului din sectorul minier, dar și a populației din Valea Jiului. În anul 1990 erau 50.000 de mineri în Valea Jiului, acum mai sunt doar 3000”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.

Corina Crețu, comisarul european, a declarat la București că există fonduri dedicate Văii Jiului și zonelor în care se restrânge industria minieră.

“Am informat-o pe doamna prim-ministru despre o acțiune legată de regiunile care și-au pierdut sau riscă să își piardă producția de cărbune și în acest stadiu am invitat România să aplice pentru a acționa cu fondurile noastre pentru a acționa pentru redresarea uneia dintre cele mai sărace zone  din România, care este Valea Jiului. Cred că este o inițiativă importantă de a intra în acest proiect pilot și România ar trebui să joace un rol important având în vedere experiența pe care o are în domeniu. Doamna Dăncilă să ne trimită o solicitare în acest sens, mie și domnului vicepreședinte. Există deschidere la nivelul Comisiei să facem tot ce putem pentru a ajuta România”,  a spus Corina Crețu, comisar european.

La lansarea de la Bruxelles va mai participa și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *