Viorel Pascu, omul care luptă pentru comunitate

Viorel Pascu  este fost consilier local de la Petroșani. Acesta le-a declarat “război” celor de la CFR, din cauza stării deplorabile în care arată gara din Petroșani. A umblat pe la instanțele de la Timișoara, pentru a-i obliga pe cei de la CFR să ia măsuri în ceea ce privește clădirea gării din Petroșani. Instanțele i-au dat sau nu dreptate, însă Viorel Pascu a câștigat o bătălie. Clădirea gării a intrat în proces de modernizare, iar lucrările urmează a fi reluate în scurt timp.

“Aflat cu treabă în zona Stației CFR Călători Petroșani, sau mai clar, Gara Petroșani, și m-am gândit să vă prezint ultimele noutăţi, în ceea ce priveşte lucrările de reabilitare. Am vorbit cu personalul de conducere al Gării Petroşani şi veştile sunt bune. Gazul metan este funcţional la etaj unde s-au montat ferestre de termopan, iar la parter, structura pereţilor şi a tavanului este consolidată. Peroanele şi pavimentul din faţa Gării au asfalt. Lucrările se reiau din 1 Martie şi este estimat că se vor finaliza în primăvara aceasta cu: birouri moderne pentru personalul Gării, sala de aşteptare cu climat corespunzător, toalete la standarde de civilizaţie şi case de bilete. Toate în aceeaşi clădire, cum a fost odată. Cred că noi, cetăţenii Văii Jiului, meritam să scăpăm de umilinţa celor 28 de ani, cu Gara Petroşani”,  spune Viorel Pascu.

În anul 2015, ANPC a amendat Compania Naţională de Cãi Ferate, Regionala Timişoara, pentru starea gãrii din Petroşani. Autorităţile locale de la Petroşani, consilierii locali, dar şi cetăţenii au ridicat de nenumãrate ori problema gãrii din localitate care se aflã într-o stare deplorabilã. 2,5 milioane de lei costã lucrãrile de reabilitare a gãrii din Petroşani. 147 de ani se împlinesc de la darea în folosinţă a gãrii, iar în acest secol şi jumãtate au fost efectuate mici lucrãri de întreţinere.

 

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.