In memoriam: Iuliu Maniu – „Să ne cunoaștem eroii”

Organizația Femeilor Liberale din județul Hunedoara a lansat în anul 2018, anul Centenarului, campania „Să ne cunoaștem eroii!”.

Inițiatoarea campaniei, președintele Organizației Femeilor Liberale din județul Hunedoara, Carmen Hărău a declarat: “ Ca senator liberal vă invit pe toți aceia care apreciați importanța demersului nostru să vă alăturați pentru a construi împreună, fără limită de timp, o platformă de educație istorică și patriotică.

România în care noi trăim a fost construită și păstrată prin sacrificiul unor înaintași despre care românii știu foarte puțin. Adevărata istorie, ascunsă publicului larg în perioada comunistă, trebuie adusă în fața românilor ca bază pentru consolidarea responsabilității față de modul în care, la rândul nostru, vom preda România spre generațiile viitoare!”

Astăzi, 5 februarie 2019,  comemorăm 66 de ani de la moartea în închisoarea de la Sighet a marelui om politic Iuliu MANIU – lider țărănist, premier și om politic exemplar, persecutat de regimul comunist.

Iuliu MANIU (n. 8 ianuarie 1873, Bădăcin, în apropiere de Șimleu Silvaniei — d. 5 februarie 1953, Sighetu Marmației) a fost un om politic român, deputat român de Transilvania în Parlamentul de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României, președinte al Partidului Național-Țărănesc, deținut politic după 1947, decedat în închisoarea Sighet.

Despre viața și cariera politică a distinsului om politic puteți citi AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.