Opt bărbaţi au fost reţinuţi în urma percheziţiilor care au avut loc în zona de vest a ţării, la gruparea specializată în contrabandă cu ţigări

Opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 48 de ani, au fost reţinuţi în urma percheziţiilor efectuate joi în zona de vest a ţării la gruparea specializată în contrabandă cu ţigări. Oamenii legii au confiscat peste 170.000 de ţigări de contrabandă.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, joi, 13 percheziţii domiciliare au fost efectuate în judeţul Arad şi 8 în judeţul Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în contrabandă cu ţigări, în zona de vest a României.

În urma acţiunii poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi a procurorilor D.I.I.C.O.T. din Arad, au fost confiscate peste 170.000 de ţigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile a fi de contrabandă, bani în lei şi în valută (27.050 de euro şi 2.000 de lei), ce ar proveni din vânzarea ţigărilor, o armă de foc, 155 de cartuşe, un amortizor şi două lunete.

În urma audierilor, au fost reţinuţi 8 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 48 de ani, din judeţele Arad, Timiş, Hunedoara şi Olt. Aceştia urmează să fie prezentaţi instanţei pentru luarea de măsuri preventive.

În dosar, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau nepublice şi favorizarea făptuitorului.

Cercetările efectuate până în prezent au stabilit un prejudiciu, cauzat prin săvârşirea faptelor, de aproximativ 1.670.000 de lei.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *