Opt jucători de la Autobergamo, în cantonament cu naționala de futsal la Deva

În vederea participării la CE din Slovenia, care se va desfășura între 30 ianuarie și 10 februarie, echipa națională de futsal a României efectuează, începând de astăzi, un stagiu centralizat de pregătire la Deva, pentru mai bine de o săptămână.

Selecționerul Robert Lupu, fost jucător și antrenor la Deva, a convocat, inițial, un lot lărgit, de 25 de jucători. După aceea, Robert Lupu, care putea să fie primul care evolua la un CE din postura de antrenor – jucător, a reținut, pentru cantonamentul de la Deva, 15 oameni, respectiv trei portari și 12 jucători de câmp, urmând a renunța, înaintea plecării spre Slovenia, la unul dintre apărătorii buturilor.

Robert Lupu a convocat opt fotbaliști de la Autobergamo Deva, campioana națională, aceștia fiind portarul Petrișor Toniță și jucătorii de câmp Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Dumitru Stoica, Alpar Csoma și Florin Ignat.

De asemenea, din lot mai fac parte încă doi jucători care au evoluat, în trecutul nu foarte îndepărtat, la Deva, fiind vorba despre portarul Vlad Iancu, acum la Informatica Timișoara, și de căpitanul echipei, Emil Răducu, singurul “stranier” convocat de Robert Lupu, care evoluează la Luxol Saint Andrews, capitala Maltei.

În afară de aceștia, în lot mai sunt câte doi jucători de la Informatica Timișoara și FK Odorheiu Secuiesc, precum și unul de la United Galați. În cantonamentul de la Deva România va juca, pe 20 și 21 ianuarie, cel mai probabil, dar datele se mai pot schimba, o dublă partidă amicală, la Sala Sporturilor din municipiul de reședință al județului Hunedoara, cu reprezentativa similară a Republicii Moldova, din echipa oaspete făcând parte alți doi jucători de la campioana Autobergamo, fiind vorba despre Cristian Obadă și Sergiu Tacot.

Este interesant de menționat că doi dintre jucătorii de la Autobergamo Deva, Florin Matei și Dumitru Stoica, se vor afla la al patrulea turneu final, ei jucând și la edițiile anterioare la care România a fost prezentă la CE de futsal. La turneul final sunt prezente 12 echipe, care au fost repartizate în patru grupe a câte trei formații fiecare. În sferturile de finală se vor califica primele două clasate din cele patru grupe. România face parte din grupa C, alături de Portugalia și Ucraina, formații mai bine cotate, dar are șanse reale de a se califica în sferturile de finală dacă va obține o victorie, vizată, în acest sens, fiind partida cu țara ex-sovietică, „tricolorii” obținând, și la turneele anterioare, câte un succes.

În meciul de debut al grupei, pe 31 ianuarie, de la ora 19.00, în Arena Stozice din Ljubljana, capitala Sloveniei, acolo unde se vor desfășura toate meciurile de la EURO 2018, România va juca cu Portugalia. În cel de-al doilea lor meci din grupe „tricolorii” vor juca, pe 2 februarie, cu începere de la ora 21.45, cu Ucraina. Ultimul meci al grupei C, cel dintre Portugalia și Ucraina, se va juca pe 4 februarie, de la ora 19.00.  În sferturile de finală, echipele calificate din grupa C vor întâlni formații provenite din grupa D, din care fac parte Spania, Azerbaijan și Franța. Plecarea „tricolorilor” spre Slovenia este programată pentru data de 28 ianuarie.

 

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *