Optsprezece unităţi de pe litoral au fost amendate de DSV cu 36.000 de lei

Optsprezece unităţi pe litoral au fost amendate de inspectorii sanitar veterinari şi pentru siguranţa alimentelor în ultima săptămână, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 36.000 de lei, iar un depozit alimentar a fost închis. Printre neregulile constatate, se numără lipsa igienei în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, dar şi comercializarea produselor în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, seria controalelor în unităţile amplasate în cele Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia a continuat şi în săptămâna 9 – 15 iulie, inspectorii verificând peste 200 de unităţi.

“În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, au precizat reprezentaţii DSVSA Constanţa.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, şase restaurante, trei fast-food-uri, un bufet, un magazin alimentar, un laborator cofetărie/patiserie, cinci baruri, un depozit alimentar au fost amendate cu 36.000 de lei. De asemenea, un depozit alimentar a fost închis temporar până la remedierea deficienţelor.

De asemenea, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *