Orăștianul Gabriel Cîndea, locul III la Festivalul Național ”Trofeul Tinereții” de la AMARA

Festivalul-Concurs de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești ”Trofeul Tinereții” de la Amara, este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de acest gen din țară. Acesta a debutat în 1968, iar anul acesta a ajuns la ediția cu numărul 50. Marcându-se o ediție jubiliară, toți ochii au fost pe Amara, deoarece anul acesta cei mai buni tineri interpreți din țară au vânat premii aici. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 3-6 august și a fost transmis în direct de TVR 2 și TVR HD.

Județul Hunedoara a fost reprezentat de orăștianul Gabriel Cîndea

Zeci de tineri s-au bătut pentru un loc în gala televizată, însă în urma preselecției, la categoria 16-26 ani, s-au calificat doar 12 concurenți, printre care și Gabriel Cîndea, din Orăștie. Acesta a reușit în urma prestației sale să obțină un onorabil loc III.

”Acest premiu reprezintă încă o confirmare că munca mea de până acum nu a fost în zadar, având în vedere că acest festival este, la ora actuală, cel mai mare festival de interpretare din România, cu o tradiție incontestabilă și un juriu de excepție. Învăț din fiecare experiență câte o lecție importantă, iar de această dată mi s-a confirmat că trofeul cel mai de valoare este sentimentul minunat pe care îl trăiesc pe scenă.” – a declarat Gabriel Cîndea.

În urma prestației de la Amara, Gabriel Cîndea a fost invitat de celebra cântăreață Nico Matei, să susțină în duet 3 piese, la concertul pe care aceasta îl are programat la Sebeș, în 19 august.

Gabriel Cîndea are 24 de ani și a terminat Facultatea de Muzică din Alba Iulia, secția Muzică Religioasă. În activitatea muzicală a reușit deja să-și creeze un palmares impresionant obținând numeroase premii: Locul 4 în Selecția Națională Eurovision 2016, Baia Mare; Marele Premiu la Festivalul ”Corabia de Aur” 2016; Marele Premiu la Festivalul ”Stelele Cetății” Deva; Marele Premiu ”Vocile Cetății” Alba Iulia; Marele Premiu ”Voices”, Alba Iulia; Premiul I la Festivalul Național”Radu Șerban” Caracal, Premiul I ”Stelele Cetății” Deva, 2012; Premiul I la Festivalul”Flori de Mai”, Călărași; Premiul II,”Corabia de Aur” 2015; Premiul II, Festivalul ”Gaudeamus” Brașov, 2016; Premiul II, Festivalul Național ”Teleorman PopFest” 2017, Alexandria; Premiul III, ”Trofeul Tinereții” Amara, 2017.

 

Diana OPRA

sursa foto: Mihai Nuțu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *