Ordine de protecție provizorii emise ca urmare a unor cazuri de violență în familie

De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Potrivit IPJ Hunedoara, în urma centralizării cazurilor, în luna ianuarie au fost emise 25 ordine de protectie provizorii (20 în mediul urban și 5 în rural). Tot în ianuarie 2019 au fost sesizate 52 infracțiuni de loviri sau acte violențe comise asupra unor membri ai familiei și 10 fapte de amenințare (tot asupra membrilor familiei).

Statistica ne arată că avem în județ, în medie un caz pe zi, în care polițiștii emit ordin de protecție provizoriu.

Ultimul caz s-a înregistrat în data de 18.02.2019, în jurul orei 16:00, când Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată  de o tânără de 22 de ani cu privire la faptul că în data de 15.02.2019, în jurul orei 19:20, în timp ce se afla în locuința comună din Petroșani, a fost agresată fizic de către concubinul său, în vârstă de 41 de ani.

După evaluarea stării de fapt, poliţiştii au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbat, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.