Ordinea de zi decisă în şedinţa conducerii Camerelor a fost respinsă, şedinţa Parlamentului a fost suspendată

Şedinţa Camerelor reunite în care urma să fie citită moţiunea de cenzură depusă de opoziţie împotriva Cabinetului Dăncilă a fost suspendată, după ce ordinea de zi care stabilea citirea moţiunii miercuri şi vot sâmbătă a fost respinsă, astfel încât moiunea nu a mai fost citită. Deputatul liberal Raluca Turcan a cerut ca votul să aibă loc luni, nu sâmbătă, iar preşedintele de şedinţă a refuzat să supună la vot cererea, supunând la vot ordinea de zi iniţială.

Raluca Turcan a cerut ca votul să aibă loc luni, nu sâmbătă. Ea şi-a prezentat argumentele, printre care şi cutuma parlamentară.

– Ordinea de zi conform căreia miercuri la ora 15:00 urma să fie citită moţiunea în plenul Camerelor a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi ”împotrivă”, 181 ”pentru”, iar 3 parlamentari nu au votat.
După vot, şedinţa a fost închisă.

”Plenul reunit poate decide modificarea programului de lucru. Sunt trei argumente. Unul ţine de cutumă, unul ţine de respectarea sensului regulamentului comun, unul ţine de forma şi textul regulamentului comun. Ceea ce dumneavoastră doriţi să faceţi prin propunerea ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă să fie votată într-o zi de sâmbătă este doar semnalul unui abuz, aşa cum ne-aţi obişnuit în mandatul de preşedinte al Camerei Deputaţilor al lui Liviu Dragnea. Este un semnal de slăbiciune pentru că este puţin probabil să îşi imagineze cineva de bună credinţă că brusc grupul PSD a fost apucat de un drag şi un dor de muncă în condiţiile în care premierul a fost o săptămână în străinătate, în condiţiile în care a bătut vântul în Parlamentul României doar doar nu veţi ajunge să fiţi în situaţia de a primi un vot de neîncredere pentru un guvern care nu mai are legitimitate. Vă solicit aşadar supunerea la vot a acestei propuneri de modificare a programului de lucru”, a spus Turcan.

Mâine, la ora 10, se va citi moţiunea şi joia viitoare, în data de 10 octombrie, la ora 10, se va vota.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *