Ordinul care prevedea că persoanele confirmate cu coronavirus, dar asimptomatice, pot fi tratate la domiciliu, modificat

Ordinul Ministerului Sănătăţii care prevedea că persoanele confirmate cu noul coronavirus, dar asimptomatice pot fi tratate la domiciliu a fost modificat, articolul respectiv fiind eliminat.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că Ordinul nr 622/15.04.2020 care stabileşte anumite completări în instituirea măsurilor de carantină pentru persoanele care vin din afara ţării, în contextul COVID-19, a fost modificat.
„Modificarea actului normativ constă în eliminarea articolului care prevedea că persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus, dar care nu au simptome (asimptomatice), pot fi plasate în carantină la domiciliu”, arată sursa citată.
Modificarea Ordinului va fi publicată, joi, în Monitorul Oficial.
În ordinul respectiv al MS, se arăta că persoanele revenite din zone roşii pot fi plasate în carantină la domiciliu, la fel şi persoanele confirmate cu virusul, dar asimptomatice, dacă spaţiul permite izolarea acestora de celelalte persoane din locuinţă.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au explicat că potrivit  noilor modificări,  în carantină la domiciliu pot fi plasate persoane din zone roşii dacă sunt asimptomatice, s-au depăşit toate capacităţile de cazare si pe baza unei declaraţii pe propria răspundere că au condiţii de separare completă de restul membrilor  familiei. De asemenea, au precizat că în acest moment există suficiente locuri de carantină, dar că s-a pregătit doar cadrul legislativ pentru o eventuală depăşire a capacităţii, nefiind vorba despre nicio relaxare.
În acest moment în carantină se află 22.866 persoane, iar locurile totale de carantină sunt 39.173, fiind astfel disponibile 13.254 de locuri.
Capacitatea de cazare disponibilă este de cel puţin 7.800 de persoane.
În acest calcul trebuie avut în vedere că specificitatea unor locaţii face ca într-un spaţiu alocat de cazare pot sta de exemplu 1, 2 sau 3 persoane, în funcţie de situaţie (ex: 1 persoană / 2 persoane: soţ+soţie/ 3 persoane: soţ+soţie+copil), au explicat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *