Organizația Salvați Copiii a echipat două școli din Petroșani

Organizația Salvați Copiii a echipat două unități de învățământ din municipiul Petroșani. Școala Carmen Sylva și Școala Gimnazială Nr. 7 au primit echipamente IT și rechizite. În această perioadă, elevii participă la cursurile online din cauza pandemiei de coronavirus. N toți au, însă, laptopturi sau tablete. Astfel, cei de la Salvați Copiii au venit în sprijinul acestor copii și le-au oferit tablete cu acces la internet și ghiozdane cu rechizite școlare.

”Ambele școli sunt situate în cartierul Aeroport, o zonă unde se află și cea mai mare parte a populației Petroșaniului cu un nivel de trai foarte modest, foarte multe familii locuind în apartamente sau garsoniere, unele foste cămine studențești,  aflate în continuă degradare, fără căldură și electricitate”, arată cei de la Salvați Copiii.

La Școala Gimnazială Carmen Sylva învață 334 de elevi, printre care copii în risc de abandon școlar sau expuși riscului de separare de familie.

”Deși școala dispune de dotări cu echipamente IT, unele dintre acestea sunt învechite și funcționează destul de greu. 118  dintre elevii școlii au solicitat, la începutul anului școlar,  un dispozitiv pentru  a putea participa la învățământul online, unii dintre aceștia neavând niciun fel de dispozitiv, iar alții  au dispozitive ( telefoane)  ale părinților sau  nu au posibilitatea unei conexiuni la internet”, se arată într-un comunicat al organizației.

La Școala Gimnazială Nr. 7 sunt 373 de elevi, iar cei mai mulți provin din familii dezorganizate, unde sărăcia este cuvântul de ordine.

Organizația Salvați Copiii a dotat până în prezent 55 de școli din județele Argeș, București, Brașov, Caraș Severin, Călărași, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Suceava, Timiș, Vaslui cu tablete și cu ghiozdane pentru elevi, dezinfectanți și alte materiale necesare profesorilor, cursuri pentru profesori, pentru a asigura lecțiile online dar și cu materiale de igienă și protecție.

 

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *