Ozonoterapia, eficientă în lupta cu noul coronavirus, o posibilă alternativă şi la Spitalul din Deva

Ozonoterapia reprezintă o formă de tratament utilizată în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor. Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism. Luna trecută, ozonoterapia a fost inclusă în tratamentul pentru combaterea COVID-19 în mai multe ţări.

Şi în România a fost încheiat, la finalul lunii aprilie, un protocol între Asociaţia Română de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) şi Societatea Științifică Română de Oxigen Ozono Terapie pentru a folosi această metoda în combaterea coronavirusului. Tratamentul se foloseşte la câteva spitale din ţară, precum cel de la Timişoara sau cel de la Craiova.

În Deva există un cabinet de ozonoterapie unde activează ca medic, directorul Serviciului de Ambulanţe Judeţean Hunedoara, Valeria Filimon. Aceasta ne-a comunicat că s-au purtat discuţii în vederea introducerii ozonoterapiei în tratarea coronavirusului şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

„Sincer, am purtat discuţii. Urmează să vedem. Trebuie să ne luăm toate măsurile de precauţie pentru că, vă daţi seama, trebuie în primul rând să explicăm medicilor curanţi care este efectul la nivel celular. Se pune problema intrării într-un spital unde se tratează pacienţi cu COVID. Este vorba de siguranţă. Este vorba de a respecta nişte circuite, de a respecta nişte protocoale. Adică lucrurile nu sunt foarte simple. Trebuie făcută cu foarte mare atenţie şi cu foarte mare precizie, din punct de vedere al respectării tuturor regulilor pe care le are un astfel de spital. Nu ştiu. Sperăm. Eu m-aş bucura să se întâmple. Repet. Am purtat discuţii. Dacă se va întâmpla o să vă anunţăm, dar eu zic că lucrurile merg într-o direcţie bună. Este vorba de pacienți, de oameni care pot să beneficieze de un tratament care să le readucă starea de sănătate şi să le crească calitatea vieţii până la urmă”, informează dr. Valeria Filimon care activează în cadrul cabinetului de ozonoterapie de la Deva.

Medicul a explicat eficienţa terapiei în combaterea COVID-19.

„Este o terapie adjuvantă care, introdusă într-un protocol de tratament, creşte rata de vindecare şi de supravieţuire a pacienţilor. Pentru că ozonul, prin efectele sale, aducând surplus de oxigen la nivel celular şi stimulând formarea de antioxidanţi celulari ajută practic organismul să facă faţă în lupta cu coronavirusul”,  a exlicat medicul Valeria Filimon.

Vă recomandăm să citiți:

Medicină alternativă – Ozonoterapie

Terapia cu ozon este eficientă în cazul pacienților de Covid-19, spun medicii spanioli

 

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *