Pagubă de aproape cinci milioane de lei la teatrul din Petroșani

Un nou control al angajaților Consiliului Județean Hunedoara a stabilit că prejudiciul de la Teatrul Dramatic ”I.D.Sîrbu” din Petroșani este mai mare de 2,6 milioane, suma care fusese anunțată inițial. Rezultatele controlului arată că, pentru perioada 2009-2016, prejudiciul se ridică la suma de 4,6 milioane de lei, spun surse din cadrul CJ Hunedoara.

Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara, a confirmat, pentru Replica-INFO HD, faptul că prejudiciul este mult mai mare pentru perioada auditată și precizează că se fac toți pașii pentru ca persoanele considerate responsabile să fie trase la răspundere.

”Am cerut ca până vineri să mi se spună pașii pe care îi avem de urmat pentru recuperarea prejudiciului, ceea ce e puțin probabil, precum și pentru sesizarea organismelor competente pentru a cerceta această deviație. Prejudiciul, după analiza făcută, rezultă că este mai mare decât ceea ce a găsit prima parte. Suma exactă v-o spun când mă voi întâlni cu directorul teatrului, care este acum responsabilul instituției”, a declarat Mircea Bobora.

Șeful CJ mai precizează că încă nu a avut nicio discuție cu fostul manager al teatrului din Petroșani, Nicoleta Bolcă.

”Nu, nu am vorbit cu ea. Va fi demarată și o plângere penală, dar va fi chemată de autoritățile competente. Nu pot spune cu certitudine că ea este singura vinovată. Principalul obiectiv este de a păstra ideea de legalitate, pentru că este vorba de banul public și nu de bani privați, cu care poți face ce vrei”, mai spune Bobora.

Rezultatele primului control au arătat că au existat servicii plătite de două ori și că s-au dat bani pentru spectacole care nu s-au jucat. De asemenea, actorii din teatru mai vorbesc și despre angajați fictivi, plătiți din bani publici.

Anamaria NEDELCOFF

Pentru mai multe detalii citește și:

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.