Până când este valabil cardul național de asigurări de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Hunedoara reaminteşte furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu care se află în relaţie contractuală, dar şi asiguraţilor, că termenul de valabilitate a cardurilor naţionale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin Hotărârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018.

Menţionăm că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de  Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019.

Cardurile naţionale de sănătate noi care s-au emis începând cu data de 1 august 2018 au de la început durata de valabilitate de şapte ani, conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern.

Totodată, reamintim că acest document este personal şi netransmisibil, unul din rolurile cardului  naţional de sănătate fiind de a certifica că serviciile medicale decontabile din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate au fost efectiv acordate asiguratului respectiv.

 

 

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *