Până la vârsta de un an un copil este imunizat împotriva a 11 boli

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că, până la vârsta de un an, un copil este imunizat împotriva a 11 boli, multe dintre vaccinurile administrate având doze de rapel, ca şi serul anti-COVID. „Faptul că am ajuns adulţi şi trecem prin viaţă feriţi de bolile enumerate mai sus demonstrează că vaccinurile salvează vieţi”, subliniază el.

„Ştii pentru câte din vaccinurile pe care le-ai făcut când erai copil ţi s-a administrat un rapel, adică echivalentul dozei trei pentru vaccinul anti-covid? Doar până la vârsta de un an un copil este imunizat împotriva a 11 boli!”, a arătat Andrei Baciu, marţi, într-o postare pe Facebook.

El a prezentat şi o situaţie a celor mai cunoscute vaccinuri şi în câte doze se fac:

– Vaccinul BCG – împotriva tuberculozei (se face după 48 de ore de la naştere)

– Vaccinul împotriva hepatitei B – 4 doze: prima doză – în primele 24 de ore de la naştere, a 2-a doză – la 2 luni, a 3-a doză – la 4 luni, a 4-a doză – la 11 luni

– Vaccinul Hexavalent (difteria (D), tetanosul (T), tusea convulsivă (Pa), poliomielita (VPI), hepatita B (VHB) şi infecţia cu Haemophilus influenzae tip b (Hib) – 3 doze + 1: prima doză – la 2 luni, a 2-a doză – la 4 luni, a 3-a doză – la 11 luni. Se completează cu Vaccinul Tetravalent la 6 ani (DTPa-VPI)

– Vaccin pneumococic conjugat – Infecţiile determinate de Streptococcus pneumoniae (pneumococul) determină apariţia unor boli precum pneumonie, otită, meningită sau sepsis – 3 doze: prima doză – 2 luni, a 2-a doză – 4 luni, a 3-a doză – 11 luni.

– Vaccin ROR (rujeolă, oreion, rubeolă) – 2 doze: prima doză – 12 luni, a 2-a doză – 5 ani

„Faptul că am ajuns adulţi şi trecem prin viaţă feriţi de bolile enumerate mai sus demonstrează că vaccinurile salvează vieţi”, a punctat Baciu.

 

 

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.