Pârâul Maleia, comoară naturală, urât mirositoare în mijlocul orașului

Pe Firul Apei au mers cei la ”Pe Firul Apei” care descriu pârâul Maleia drept o comoară naturală. Poza splendidă cu apa frumos curgătoare și curată este realizată în inima munților. În schimb, Pârâul Maleia când ajunge în mijlocul municipiului Petroșani este năpădit de bălării și sufocată de gunoaie urât mirositoare.

„Pârâul Maleia, o comoară naturală în inima comunității noastre! Pârâul Maleia este o sursă de viață și un element natural esențial al peisajului nostru local. Acest pârâu oferă un habitat bogat pentru plante și animale sălbatice și este locul unde locuitorii s-ar putea relaxa, bucura de natură, petrece timp de calitate alături de familie sau prieteni.

Protejarea și îngrijirea pârâului Maleia sunt de o importanță crucială. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că râurile, pârâurile, lacurile și malurile lor să rămân curate și nepoluate.

Fiecare dintre noi poate contribui la menținerea râurilor curate, prin reducerea obiceiurilor de a arunca deșeuri pe malul sau în albia acestora reciclare selectivă.

Haideți să protejăm și să îngrijim pârâul Maleia și mediul înconjurător, pentru ca acesta să rămână o comoară naturală prețioasă pentru comunitatea noastră și pentru viitoarele generații!”, arată cei de la Pe Firul Apei.

Odată cu încălzirea vremii pe pârâul Maleia, pe porțiunea care străbate municipiul Petroșani, chiar în mijlocul localității, au început să apară insectele enervante.

 

Monika BACIU

Foto: Ursu Adrian

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *