Parchetul a decis în cazul minorului care a furat și condus fără permis o mașină

Minorul de 16 ani din Hunedoara prins în data de 28 ianuarie la Petroșani, după ce a furat și condus fără permis o mașină, a fost reținut pentru 24 de ore. El a fost prezentat azi Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale. Astfel, Parchetul a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe 30 zile.

Mașina sustrasă a fost observată de un agent al Biroului Rutier Petroșani, aflat în timpul liber, care a solicitat sprijinul colegilor din cadrul Biroului Rutier și al Biroului Investigații Criminale Petroșani, în vederea prinderii autorului. Minorul va fi cercetat pentru furt calificat, conducere fără permis, distrugere și ultraj. De asemenea, va fi cercetat și pentru furtul unei alte mașini, pe care a sustras-o și a condus-o fără permis pe raza municipiului Hunedoara, în data de 26.01.2019. Mașina furată a fost abandonată pe raza municipiului Hunedoara, fiind recuperată de polițiști.

Reamintim că în data de 13.11.2018, minorul a fost prins in flagrant de un polițist aflat în timpul liber, pe raza municipiului Hunedoara, în timp ce încerca să fure un autoturism parcat pe str. Gheorghe Barițiu.

La acea dată, deşi se afla în afara orelor de program, polițistul a luat primele măsuri de prindere şi reţinere a tânărului, după care şi-a chemat în sprijin colegii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a stabilit că cel în cauză a pătruns în interiorul autoturismului parcat, care avea portierele închise (dar neasigurate!), însă nu a reuşit să sustragă nimic, fiind surprins în flagrant de agentul de poliţie.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.