Fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD

Fostul premier Mihai Tudose demisionează din PSD afirmând că a sperat că lucrurile se vor îndrepta în partid, însă această speranţă a dispărut după ce în ultimul an „o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale”, iar demisia sa este un „ultim gest de delimitare faţă de acest mod de a conduce partidul şi ţara”. Tudose precizează că se va alătura Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

„Acum 27 de ani am intrat în politică din dorinţa de a face ceva pentru Brăila şi pentru România. 27 de ani am fost membru PSD şi nu am precupeţit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat. Chiar şi în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranţa că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranţă a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristeţe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog şi dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eşecului Cred cu tărie că priorităţile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale şi sistemul de sănătate, şcoli şi educaţie, infrastructură şi reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Şi da, şi despre justiţie. Dar despre o justiţie corectă şi pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni”, afirmă Tudose într-o postare pe Facebook.

El spune că a avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar şi cu oameni neimplicaţi politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate!

„Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare faţă de acest mod de a conduce partidul şi ţara (….)”, anunţă fostul premier.

Mihai Tudose a deţinut funcţia de premier în perioada 29 iunie 2017 – 15 ianuarie 2018.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *