Captură impresionantă de flacoane cu apă de parfum şi apă de toaletă contrafăcute

Peste 3.700 de flacoane cu apă de parfum şi apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, au fost confiscate de poliţişti în urma unor percheziţii făcute în ultimele două zile. Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, este de aproximativ 330.000 de euro.

Poliţia Română anunţă că, în ultimele două zile, poliţiştii de la transporturi au făcut 41 de percheziţii la colete care conţineau produse susceptibile a fi contrafăcute şi o percheziţie domiciliară.

Astfel, au fost descoperite peste 3.700 de flacoane cu apă de parfum şi apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

„Din cercetări a rezultat faptul că aceste produse proveneau din Turcia, fiind ambalate în România, în recipiente cu numele unor brand-uri recunoscute, cu scopul de a fi trimise ulterior, în Anglia, pentru valorificare”, arată sursa citată.

Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, este de aproximativ 330.000 de euro.

Până în prezent, a fost pus în executare un mandat de aducere, iar flacoanele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal în acest caz, pentru punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, coordonaţi de Direcţia de Poliţie Transporturi, au fost sprijiniţi de luptători S.I.A.S.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *