Parteneriat bilateral între Universitatea Petroșani și Turkmenistan

Vizita rectorului Universității din Petroșani în Turkmenistan s-a încheiat cu parafarea unui protocol bilateral. Corpul profesoral al Universității Petroșani, alături de studenții de aici, fac eforturi pentru promovarea instituției de învățământ superior din Valea Jiului. rectorul Universității Petroșani a fost plecat în Turkmenistan pentru a prezenta oferta educațională. Feedback-ul a fost unul pozitiv, punându-se bazele unei cooperări.

„Am cunoscut câteva universităţi din Turkmenistan. Am făcut parte dintr-o delegaţie care a avut o întâlnire cu ministrul Educaţiei din Turkmenistan. De asemenea, am avut o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi împreună cu delegaţia din învăţământ a fost şi delegaţia Ministerului de Externe. Am prezentat Universitatea atât la târgul destinat universităţilor româneşti şi apoi la o prezentare a unor spoturi publicitare vis-a-vis de universităţile din România. România acordă anual doar 30 de burse pentru studenţii din Turkemnistan, dar noi sperăm ca o parte dintre ei să vină şi pe cont propriu valutar. Rămâne acum să se stabilească, la nivelul Ministerului Educaţiei, domeniile prioritare de studiu în străinătate ale acestor absolvenţi de liceu şi să îi dirijeze spre universităţile româneşti”, a  declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin, rectorul Universităţii Petroşani.

O colaborare este anunțată în cadrul programului ERASMUS +.

„O chestiune importantă este că universităţile din Turkmenistan, din Ashgabat în special, sunt interesate de cooperarea universitară prin programul Erasmus+ şi aici cred că este o oprtunitate mai largă. Vom căuta împreună să facem parteneriate pe Erasmus +, să facem schimb nu doar de studenţi, ci şi de cadre didactice şi, de ce nu, să dezvoltăm şi cercetarea ştiinţifică, ca o continuare a schimburilor bilaterale cu Turkmenistanul”, a mai precizat Radu Sorin.

În plus, începând de astăzi, 9 iulie la Universitatea din Petroșani începe prima etapă de admitere.

 

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *