Participare dublă la competiţia de hard enduro de la Băiţa

Rideri din nouă ţări iau startul, astăzi, la „Golden Montain Hard Enduro Băiţa”. Pasionaţi ai acestui sport extrem din Austria, Germania, Spania, Italia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, dar şi din ţară vin să facă spectacol pe traseele din Apuseni.

„Vom avea la start în jur de 150 de concurenţi, plus cei din echipele tehnice. Le-am pregătit o cursă de vreo 160 de kilometri, în cele trei zile de competiţie. Nu mai găseşti demult cazări în zonă. Prima zi, cea cu prologul, va fi cea mai scurtă şi este locul unde oamenii pot urmări evoluţiile riderilor. Tabăra de bază este stabilită la Căinelu”, spune organizatorul Paul Grecu de la Moto Club Haita Deva.

Startul se da vineri, de la ora 15 şi cea mai mare parte a traseului străbate Cariera de la Crăciuneşti: „Sunt undeva în jur de 12 km în prima zi, iar, la finalul zilei cu prologul, avem obstacole artificiale amenajate”, explică Sergiu Grecu, unul dintre organizatorii care a participat la amenajarea şi alegerea traseului.

Riderii nu vor avea o viaţă uşoară la cea de-a doua ediţie: „Sâmbătă sunt mai multe probe speciale, urcări abrupte şi coborâri grele în cariera de la Valea Arsului. Ziua are 80 de kilometri. Duminică, traseul are 70 de kilometri prin Zona Hondol şi Hărţăgani”, explică Sergiu Grecu. Finish-ul este duminică, pe haldina de la Băiţa.

Competiţia de toamnă a MC Haita Deva a adus la Băiţa un număr dublu de participanţi faţă de prima ediţie: „Avem succes şi cu această competiţie. Avem pasionaţi de enduro, dar şi campioni precum David Cyprian şi Jozsa Norbert-Levente”, explică Felix Predescu, omul de cifre al MC Haita.

„Golden Montain Hard Enduro Băiţa” este ultima etapă din Campionatul Naţional de Hard Enduro.

 

Laura OANĂ

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *