Pasiune și talent. Două surori realizează buchete de mireasă inedite

Pasiune, talent, multă muncă și migală pentru cele mai frumoase evenimente din viață. Două surori din Petrila transformă hârtia în obiecte de artă. Anna Maria Boantă și Ioana Alexandra Cărămidariu au terminat facultăți cu profil real, însă au o aplecare spre arta frumosului. Cele două surori și-au realizat propriile buchete de mireasă. Buchetul miresei este un accesoriu important care atrage privirile. Contrastează cu albul rochiei. Dar cum poate o mireasă să îşi păstreze buchetul ani şi ani aşa încât să îl poată arăta copiilor şi nepoţilor ei, şi nu în poze? Soluţia vine de la două surori din Petrila. Anna Maria şi Ioana Alexandra au intrat pe o piață de nișă. Îşi folosesc toată priceperea şi pasiunea pentru a realiza buchete pentru mirese şi nu numai, dar din materiale care pot rezista o viaţă. Cele două surori ne explică de unde a pornit această pasiune.

“Am descoperit această pasiune urmărind clipuri pe Youtube care mi-au captat atenția văzând ce se poate realiza din hârtie creponată. Am pornit de la un simplu trandafir și am ajuns să realizez diferite buchete și aranjamente pentru ocazii speciale”,  ne spune Anna Maria Boantă.

Cele două surori au ales ca material pentru realizarea aranjamentelor simpla hârtie. Prin talentul şi priceperea lor, hârtia este transformată în artă. Aranjamentele sunt unice, iar păstrate corespunzător pot rezista o viaţă.

“Am ales hârtia deoarece, cred că este ceva mai nou în zona noastră, iar florile se pot păstra pentru totdeauna ca o amintitre în aceeaşi  forma. Timpul de lucru variază în funcţie de dimensiunea buchetului/aranjamentului, de la 5 minute o floare până la câteva zile un aranjament. Sortimentele din care pot alege viitoarele mirese sunt variate, de la culoare, dimensiune şi până la tipul florii”,  ne spune Ioana Alexandra Cărămidariu.

Idei pentru miresele din Valea Jiului și nu numai

Tinerele care se pregătesc pentru a face cel mai important pas din viaţa lor au o alternativă la buchetele realizate din flori naturale. Le pot alege pe cele din hârtie. Sunt la fel de frumoase, dar mai ieftine.

“Miresele din Valea Jiului îşi doresc să aibă nunți cât mai inedite și diferite, ceva cât mai unic. Fiind la început, încă nu am reuşit să colaborez cu multe mirese, iar cu oamenii cu care am colaborat au fost foarte mulţumiţi”, ne mai spune Ioana Alexandra.

Ambele surori au purtat  la nunțile lor, buchetele de mireasă realizate de ele. De la cocarde, la buchetele domnişoarelor de onoare şi până la aranjamentele floare de pe mese, toate au fost realizate cele două tinere.

“Toate aranjamentele îmi sunt dragi și le fac cu multă plăcere, dar am unul preferat, un buchet de mireasă. La nunta mea totul a fost realizat de mine, de la aranjamentele de masă, buchetele de domnişoare de onoare, cocarde, aranjamente maşină până la buchetul de mireasă. A fost un sentiment profund de emoţie şi fericire”,  ne spune Anna Maria.

“Este un sentiment profund, mândrie, emoție, când vezi pe mese aranjamentele florale realizate de tine. La fel ca Anna, și eu mi-am făcut singură bugetul de mireasă, buchetele pentru domnișoarele de onoare. Toate buchetele sunt frumoase, dar cel pe care l-am avut când am fost mireasă, aș putea spune că a fost cel mai frumos”, ne-a spus Ioana Alexandra Cărămidariu.

Aranjamente pentru diferite ocazii

Cele două surori realizează aranjamente florale pentru diferite ocazii. Banala hârtie prinde viață în mâinile lor.

“Ne-am gândit să facem diferite aranjamente florale. Putem realiza și la comandă. Ne-am gândit că aceste flori pot fi dăruite și se mențin în timp, nu necesită a fi udate”, ne spune zâmbind Ioana Alexandra.

Pereții de flori sunt la mare căutare de către mirese. Cele două surori “împletesc” un astfel de panou în câteva săptămâni.

“E mult de lucru, multă migală, dar rezultatul final este cel care contează. Putem face orice model, orice culoare”, ne spune Anna Maria.

Tinerele realizează buchete pentru orice ocazie, și în plus realizează și panouri floare. Aşadar, dacă vreţi să oferiţi cuiva un buchet de flori inedit sau dacă aveţi planuri de nuntă, florile realizate din hârtie pot fi varianta ieftină şi durabilă la aranjamentele naturale.

 

Monika BACIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *