Capele în loc de spitale

Un consilier local din Vulcan cere capele, în loc de spitale. Un bărbat a decedat săptămâna trecută din cauza unei viroze. Consilierul local se declară revoltat și cere administrației locale să construiască capele, în locul spitalelor.

“Sunt trist să văd că avem un spital, dar nu avem medici. Întâmplarea nefericită din această săptămână în care a murit un om, este elocventă. În şedinţa CL am spus situaţia şi am întrebat ce se poate face în acest sens. Din păcate, nu exista soluţii și nici nu se caută unele. Doar anul trecut au plecat 5 medici specialişti, dar ne lăudăm că au venit 2 stomatologi. Nu vreau să ştiu ce se va întâmpla când ai o criză de fiere şi vei merge la stomatolog ca să ţi-o rezolve. De asemenea, în 2 ani de zile vor ieşi la pensie majoritatea medicilor de familie iar dacă vei avea nevoie de o trimitere la vreun specialist sau pur şi simplu o consultaţie, nu vei mai avea la cine să mai mergi. Să ne gândim că majoritatea populaţiei este în vârstă, tinerii fiind plecaţi cu toţii în străinătate sau în oraşele mari şi tocmai aceşti cetăţeni vor avea nevoie mai mare de medici. Propun ca în acest context să se facă mai multe capele dacă tot nu suntem în stare să aducem medici şi să îi ţinem aici. Aşa că, părerea mea, ar trebui aprobată acea cerere pentru capela pe care Asociaţia Pensionarilor a adus-o în fața CL la ultima şedinţă”,  spune Florin Govor, consilier local independent la Vulcan.

În schimb, autoritățile locale de la Vulcan au în vedere realizarea unor investiții la unitatea medicală. În plus, una din priorități este atragerea unui număr cât mai mare de medici, de diferite specializări.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.