Patriarhia anunţă slujbe de pomenire pentru victimele mineriadei din 1990 şi pentru Mihai Eminescu

Slujbe de pomenire pentru victimele mineriadei din 1990 şi pentru poetul Mihai Eminescu vor fi oficiate sâmbătă, respectiv luni, a anunţat Patriarhia Română.

Slujba de pomenire pentru victimele mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 va avea loc, sâmbătă, de la ora 16.00, la troiţa din faţa Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, a transmis Patriarhia.

La împlinirea a 30 de ani de la evenimente, ea va fi oficiată de un sobor de preoţi delegaţi de Arhiepiscopia Bucureştilor.

Pomenirea poetului Mihai Eminescu, la împlinirea a 131 de ani de la moartea sa, va fi oficiată luni, la Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Capitală.

Începând cu ora 08.00, un sobor de preoţi din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti va oficia Sfânta Liturghie în capela cimitirului. Ulterior, la ora 10.00, va avea loc slujba parastasului, la mormântul poetului.

În aceeaşi zi, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, la finalul Sfintei Liturghii, la ora 11.00, va fi săvârşită o slujbă de pomenire.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *