Patriei cât mai mulți copii

Mamele cu trei copii s-ar putea pensiona mai repede cu șase ani, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. Această prevedere ar urma să fie cuprinsă în Legea unitară a pensiilor.

Ce spun parlamentarii hunedoreni despre un astfel de proiect? Toți, indiferent de culoarea lor politică, sunt de părere că, astfel, femeile din România vor fi încurajate să aibă mai mulți copii.

”Dacă va exista într-adevăr o asemenea propunere, eu, personal, o voi susține, pentru că mi se pare normal ca, în cazul mamelor care au mai mulți copii, statul să vină în ajutorul lor, prin diverse programe și proiecte pe care le pot avea și reducerea vârstei de pensionare este una dintre măsurile, din punctul meu de vedere, corecte care pot fi aplicate și care va duce la o creștere a natalității, care este o mare problemă în România și la un sprijin direct și concret femeilor care dau naștere la mai mulți copii”, a declarat deputatul PNL Lucian Heiuș.

Și deputatul ALDE Marius Surgent se declară pentru un astfel de proiect.

”În principiu sunt de acord. Natalitatea este destul de scăzută la noi în țară. Asta ar fi o încurajare a creșterii natalității pe de o parte, iar pe de altă parte să fii femeie, să ai trei copii și un loc mai mare, e normal ca uzura ei să fie mult mai mare ca a unei femei care nu are copii. Penru mine este o chestie care ar veni un pic în sprijinul creșterii natalității. Ei bine, trebuie să fie corelată și cu altele: cu cndițiile de învățământ, din sănătate. Dar măcar ăsta ar putea să fie un pas înainte”, spune Surgent.

Natalia Intotero, deputat PSD, consideră și ea că astfel se va încuraja creșterea natalității.

”Acea propunere trebuie s-o vedem. S-ar putea să fie prinsă în legea unitară a pensiilor, s-ar putea să fie o propunere distinctă, vom vedea. În principiu, aș fi de acord cu o asemenea propunere, pentru că este o măsură care vine în stimularea creșterii natalității. Și e ca un respect, pentru că sunt deja foarte multe mame care au trei copii și care au fost o perioadă de timp casnice, pentru îngrijirea și creșterea copiilor”,  a declarat Natalia Intotero.

În asentimentul colegilor din Parlamentul României este și Iulius Firczak, deputat Uniunii Culturale a Rutenilor din România: ”Nu sună rău. Trebuie analizată această propunere, dar așa, la cald, nu sună rău. Nu e ușoară meseria de mamă. Asta o spun din experiență, am doi copii și știu că nu e ușor. E mai greu cu trei copii decât cu doi. Sunt mai multe aspecte de analizat, dar, în principiu, nu este o idee rea”.

 

 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *