PE SURSE: A vrut Primăria Hunedoara să scape de gunoaie și a declanșat un incendiu?

Pe surse din apropierea administrației locale, am aflat informația conform căreia incendiul provocat în zona industrială a Hunedoarei ar fi fost rezultatul unei încercări a conducerii Primăriei Hunedoara de a scăpa rapid de deșeurile de acolo, încercare care, se pare, ar fi scăpat de sub control.

Nu există, deocamdată, nicio probă publică în acest sens, dar rămân, totuși, până la lămurirea oficială a lucrurilor, mai multe semne de întrebare. Totuși, zona respectivă este administrată de Primăria Hunedoara, s-a instituit, inclusiv din recomandările Gărzii de Mediu, obligativitatea asigurării pazei, filtrarea accesului în zonă și chiar a verificărilor constante cu Poliția Locală. În aceste condiții, este legitimă întrebarea: cum au putut fi declanșate opt-nouă focare de incendiu, intenționat, în diverse locuri din zonă, fără să vadă nimeni, nimic? Și, în afară de Primărie, direct interesată să curețe cumva locul, cine ar fi avut interesul privat și costisitor să trimită o mulțime de oameni să pună foc, absolut inutil, în diverse zone dintr-o imensă și ilegală groapă de gunoi?

Ceea ce știm cu siguranță, deocamdată, este faptul că incidentul a provocat nu numai disconfort, ci chiar a atentat la sănătatea locuitorilor municipiului Hunedoara. Probabil că verificarea atentă a circumstanțelor producerii incendiului va aduce mai multă lumină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *