Pensionarii îi susțin pe cei care le-au respins drepturile!

Le-a fost respinsă recalcularea pensiilor, tocmai de către parlamentarii PSD din Hunedoara, însă pensionarii mineri din Valea Jiului se declară susținători înfocați ai partidului de guvernare. Președintele Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, susține că deocamdată nu s-a decis la nivel de organizație dacă vor participa sau nu la mitingul de la București, însă sufletește sunt alături de cei care vor protesta.

“Susținem cu sufletul și cu mintea acest protest. Abuzurile trebuie să ia sfârșit”, a declarat Ioan Hortopan, președintele Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din Valea Jiului.

Hortopan a fost membru PSD, iar la alegerile locale din vara anului 2016 a candidat la consiliul local Petroșani pe listele Alianța pentru Hunedoara. relația de apropiere “politică” a lui Hortopan cu liderii PSD este de notorietate. Urmează ca în cursul zilei de astăzi, liderii pensionarilor mineri să stabilească dacă vor trimite o delegație la mitingul de la București.

Mobilizare în teritoriu

Autocare cu sute de persoane ar urma să plece, din întreg județul, la mitingul de la București. Informațiile arată că în fiecare localitate, liderii PSD s-au mobilizat pentru a duce la București un număr cât mai mare de participanți. La Lupeni, spre exemplu, autocarele ar urma să plece, sâmbătă dimineață, în jurul orei 9, iar adunarea va avea loc în fața unui parc din localitate. Informațiile arată că se asigură transportul gratuit, dar și patru mese. Situația este similară în majoritatea localităților din județ, unde primarii în funcție sunt membri PSD. De altfel, și minerii din Valea Jiului au fost „mobilizați” să participe la miting.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.