Pentru a evita triajul epidemiologic și carantina, un șofer de microbuz a intrat pe contrasens la vama Nădlac

Şoferul unui microbuz înmatriculat în România, în care se aflau opt pasageri, a încercat să evite controlul de frontieră intrând în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, din judeţul Arad, pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România. Şoferul şi pasagerii au vrut astfel să evite triajul epidemiologic, precum şi măsura carantinei.

„În data de 13.12.2021, în jurul orei 22.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră care îşi desfăşurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un microbuz care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieşire din ţară. Microbuzul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetăţean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau opt cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău, care veneau din Ungaria”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei de Frontieră.

Deoarece mai mulţi pasageri, inclusiv şoferul, nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o ţară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceştia au încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Direcţiei de Sănătate Publică.

În cauză, se fac cercetări pentru infracţiunea de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.