Pentru roșii care s-au “văruit”! O fi campanie de dezinfecție?

În loc să pretindă guvernului susținut de ei să administreze țara în interesul românilor, activiștii PSD au acceptat dispoziția lui Daddy, și anume să protesteze sâmbătă în stradă, îmbrăcați în culoarea albă. De la brâu în sus! Pentru ce și pentru cine cheltuiala și efortul, nu le este nici lor clar… Ar fi interesant de știut cine dintre ei este dispus să-și asume răspunderea pentru harababura de la guvernare? Este, oare, cineva pregătit să răspundă, spre exemplu, pentru copiii nevaccinați aflați în pericol din cauza guvernului pe care îl susțin?

Pentru cazul în care nu știu, haideți să le dăm o temă serioasă de reflecție, una dintre zecile de probleme vitale ale românilor, să aibă la ce se gândi și ce discuta la mitingul lor „văruit” parcă pentru dezinfecție, tuturor acelora care n-au creierele complet spălate de propaganda roșie.

Deși stocurile de vaccinuri antirujeolic şi antihepatic nu există la nivelul Direcțiilor Județene de Sănătate Publică sau, dacă există, sunt în doze total insuficiente față de ceea ce ar fi necesar, Ministerul Sănătății anunță constant că a rezolvat problema stocurilor de vaccinuri și că acestea ori sunt distribuite în țară, ori urmează să fie distribuite.

Din păcate, Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara nu face excepție de la regulă, personalul din această unitate așteptând de o perioadă apreciabilă de timp cele 3.000 de doze de vaccin antihepatic, deși în județ numărul de nașteri este de 3.100-3.200. În aceeași situație se află și stocurile de vaccinuri antirujeolic, mult subdimensionate față de numărul de copii care trebuie imunizați.

Oare ministra, om care a lucrat în sistemul de sănătate, n-ar trebui să știe că pentru a avea eficacitate, imunizarea trebuie efectuată în anumite perioade din viața copilului și nu “din an în paști”, atunci când reușește Ministerul Sănătății să facă achizițiile de profil? Și dacă știe, n-ar trebui să-l informeze pe Daddy, adevăratul prim-ministru, despre pericolul în care se găsesc copiii românilor? Sau poate că distinsa doamnă știe, la fel ca noi toți, că preocuparea  esențială a lui Liviu Dragnea este aceea de a se pune la adăpost, împreună cu banii, de pericolul care-l paște pe domnia-sa. Căci de pericolele care-i pândesc pe români… scapă cine poate!

Așadar, livrarea târzie a dozelor de vaccin poate însemna livrarea lor în zadar! Față de situația că de aproape un an și jumătate Ministerul Sănătății al PSD nu reușește să asigure stocul de vaccinuri care să împiedice decesele în rândul copiilor, între două strigături politice la miting, poate că pesediștii se gândesc și ne spun și nouă care sunt motivele pentru care Ministerul nu a reușit nici până în prezent să asigure stocurile minimale pentru vaccinurile antirujeolic şi antihepatic? Este o problemă bugetară sau doar incompetența funcționarilor din Minister?

Roșii și-au lăsat acasă culoarea și s-au travestit în alb… Ceea ce face cu atât mai mult ca mitingul lor pretins curat și pur să fie „curat-murdar”! O fi campanie de dezinfecție?

 

Eleonora-Carmen Hărău

Senator PNL Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *