Percheziţii la trei spitale, după ce mai multe persoane au solicitat concedii medicale fictive pe durata stării de urgenţă

Poliţiştii din Braşov fac, miercuri, şase percheziţii, trei dintre ele la spitale, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru ”abuz în serviciu”, ”fals intelectual”, ”uz de fals”, ”delapidare” şi ”divulgare de informaţii secrete de serviciu sau nepublice”. Mai mulţi angajaţi sunt bănuiţi că au solicitat concedii medicale fictive pe durata stării de urgenţă, pentru a se sustrage de la atribuţiile de serviciu.

”În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov -Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează pe raza judeţului Braşov, şase activităţi procedurale de punere în aplicare de mandate de percheziţie domiciliară şi ordonanţe de ridicare înscrisuri, la trei instituţii cu activitate în domeniul medical, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiriii infracţiunilor de ”abuz în serviciu”, ”fals intelectual”, ”uz de fals”, ”delapidare” şi ”divulgare de informaţii secrete de serviciu sau nepublice”, a transmis, miercuri, Poliţia Braşov.

Sursa citată a precizat că poliţiştii braşoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada stării de urgenţă, cadre medicale de la trei spitale sau angajaţi ai unor instituţii, s-ar fi sustras de la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, solicitând şi beneficiind în acest sens, de certificate de concedii medicale fictive şi totodată de materiale de uz sanitar în interes propriu.

”Cu ocazia efectuării percheziţiilor se vor ridica documente şi se vor efectua activităţi procedurale, ce se impun, pentru stabilirea situaţiei de drept. De asemenea, vor fi conduse la audieri zece persoane”, a mai transmis Poliţia Braşov.

Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, beneficiază de sprijinul poliţiştilor Serviciului Criminalistic Braşov şi ai luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi de suportul de specialitate al reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.