Legea prin care pentru fiecare proiect, avizul tehnic privind eficienţa energetică este acordat o singură dată, la solicitarea reprezentantului UAT, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor şi pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică ale localităţilor, precum şi modificarea şi completarea Legii nr.51/2006. I

Intervenţiile legislative sunt argumentate în Nota de fundamentare prin faptul că, „în prezent Programul Termoficare 2006-2020 căldură şi confort este finanţat anual, ceea ce presupune activitate de analiză, evaluare a proiectelor şi mai ales, încheierea contractelor de 4 finanţare în fiecare an calendaristic, fără asigurarea unei predictibilităţi a finalizării investiţiilor”.

Astfel, prin prezentul act normativ este propusă instituirea unui nou program de finanţare denumit Programul Termoficare, cu caracter multianual, asigurând astfel realizarea eficientă şi cu succes a lucrărilor de investiţii.

 

„Pentru fiecare proiect, avizul tehnic privind eficienţa energetică se acordă o singură dată, la solicitarea reprezentantului unităţii administrativ-teritoriale”, conform legii promulgate de către şeful statului.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.