Dorel loveşte din nou. În ţeava de gaz!

Dorel a lovit din nou la Deva. Strada Axente Sever a fost închisă în această după amiază din cauza pericolului de explozie. Muncitorii au rupt o ţeavă şi gazul a ţâşnit cu presiune. Oamenii s-au speriat din cauza zgomotului puternic şi a mirosului greu. Au sunat la 112, iar poliţia a închis strada pe care se află şi Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva.

„Prima dată am crezut că se aude compresorul ceva, am ieşit afară şi am simţit mirosul. Se simţea rău de tot gazul şi se auzea ca un vuiet. Prima pornire e să fugi şi să laşi tot ce ai, casă, avere. Am sunat de două ori la 112. M-a deranjat foarte tare atitudinea celor de la firmă: noi ne temeam pentru case, pentru vieţile noastre, ei ne-au râs în nas!”, povesteşte femeia care locuieşte chiar în faţa locului unde muncitorii au spart ţeava. Femeia a reuşit să-şi alerteze şi vecinii: „Nu ştiam ce e. Dintr-o dată, nu am mai auzit utilajele, ci doar un şuierat. Când m-a strigat vecina, am ieşit şi am simţit cum miroase. Doamne, m-a luat groaza!”, spune femeia în vârstă.

„Două echipaje de la Poliţia Rutieră Deva s-au deplasat în zonă. Poliţiştii au luat măsura de a izolat zona şi au restricţionat traficul rutier în vederea evitării unui potenţial dezastru”, a declarat comisar Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IJP Hunedoara. „Detaşamentul din Deva a intervenit pentru a asigura măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la o ţeavă de gaz ruptă. Avaria s-a produs în urma unor lucrări cu excavatorul în zonă”, declară maior Anemona Doda, de la ISU Hunedoara.

Deşi se află la doar câţiva metri de locul incidentului, nimeni nu s-a gândit să îi informeze şi pe cei de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva: „Eu am văzut doar maşina de pompieri şi, cum eram în curtea şcolii, am simţit mirosul de gaz. În şcoală sunt copii pentru că se desfăşoară antrenamente de gimnastică şi atletism. Nu mi-au spus nimic de evacuare sau alte măsuri, probabil că nu era un pericol mare”, spune directorul unităţii, Adrian Liga.

O echipă de intervenţie de la distribuitorul de gaz a oprit alimentarea cu gaz şi a legat conducta ruptă cu o … sârmă. „Am călcat pe ea, am îndoit-o şi am legat-o cu sârma până vin colegii mei să închidă totul. Nu a fost pericol cu adevărat fiindcă gazul chiar dacă ieşea tare, mergea în aer. Nu ştiu cum fac lucrările aici, cum au reuşit să o rupă”, explică un angajat de la gaz. De cealaltă parte, muncitorii din echipa lui Dorel dau vina pe cei de la gaz: „Uitaţi-vă cât de sus e ţeava. La 20 de cm adâncime numai şi de obicei ţevile de gaz sunt la un metru sub pământ”, explică ei. Traficul în zonă s-a reluat după aproximativ jumătate de oră.  Pentru că nu s-au înregistrat victime, poliţia a anunţat că nu va deschide o anchetă. În zonă, muncitorii care au rupt ţeava de gaz lucrează la înlocuirea bordurilor.

Laura OANĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.