Pericole în trafic, stâlp doborât, garduri rupte, consum de droguri și alcool la volan

În data de 02 decembrie 2022, în jurul orei 17:00, poliţiştii Biroului Rutier Orăştie au oprit în trafic, pe strada Mureșului, din Orăștie, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul Orăștie, care conducea o autoutilitară.

Bărbatul  a refuzat să efectueze testul de respiraţie cu aparatul etilotest și se supună recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

 

În data de 02 decembrie 2022, în jurul orei 21:50, Poliţia Municipiul  Petroşani a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană a lovit cu autoturismul pe care îl conducea gardul unei grădiniţe, pe strada Independenţei, din Petroșani.

Echipajul rutier care s-a deplasat la faţa locului a constat, în urma verificărilor, că un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Petroșani, a condus autoturismul implicat în evenimentul rutier, deşi se afla sub influenţa alcoolului şi a lovit gardul grădiniţei (în urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale).

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,60 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 04 decembrie 2022, în jurul orei 23:15, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Rapoltu Mare, a condus un autoturism pe strada Horea, din  Deva. Poliţiştii care l-au oprit în trafic, în urma verificărilor, au stabilit că numerele de înmatriculare provizorii ale maşinii respective figurează ca fiind expirate.

De asemenea, autoturismul nu avea aplicate pe geamurile din față și din spate semnele distinctive pentru conducătorul auto al cărui permis de conducere are o vechime mai mică de un an, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu amendă.

 

La data de 04 decembrie 2022, în jurul orei 20:35, poliţiştii au oprit în trafic, pe strada Mureșul, din municipiul Orăştie, autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 28 de ani, din orașul Cugir. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că cel aflat la volan avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

 

La data de 04 decembrie 2022, în jurul orei 18:40, poliţiştii au oprit în  trafic, pe strada Unirii, din municipiul Orăştie, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Orăştie, care  a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 75 km/h.

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au stabilit că  cel aflat la volan avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

 

În data de 04 decembrie 2022, în jurul orei 19:40, poliţiştii Biroului Rutier Petroșani au observat în trafic un autoturism faţă de care au efectuat semnale de oprire.

Întrucât cel aflat la volan nu a oprit la solicitarea poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea autoturismului respectiv, cu semnale acustice şi luminoase în funcţiune. Autoturismul a pătruns pe trotuarul străzii Zorilor, din Petroşani, unde a lovit un stâlp, după care mașina s-a oprit.

În autoturism au fost identificaţi trei bărbaţi, care au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru continuarea cercetărilor. Cu privire la cel aflat la volan, un bărbat de 40 de ani, din Petroşani, poliţiştii au stabilit că nu poseda permis de conducere.

Faţă de acesta, în urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentat procurorului de caz din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor legale.

 

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

     Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

 

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 Amplasarea aparatelor radar:

 

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria
DJ 687 Cristur – Hunedoara
DJ 687 Hunedoara – Hăşdat
DN 66 Călan – Băcia
DN7 Mintia – Veţel
DN7 Veţel – Leşnic
DN7 Leşnic – Săcămaş
DN7 Ilia – Gurasada
DN7 Gurasada – Burjuc
DN7 Burjuc-Zam
Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos – Bejan
Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.