Traian Berbeceanu cere preoţilor să folosească linguriţe de unică folosinţă pentru împărtăşanie

Comisarul Traian Berbeceanu, şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, cere preoţilor să folosească linguriţe de unică folosinţă pentru împărtăşanie, mai ales atunci când este vorba despre copii.

”Ar fi o mare dovadă de iubire, preţuire şi protejare a enoriaşilor, aceea ca B.O.R.-ul să hotărască, măcar pentru perioada asta dificilă, că sfânta împărtăşanie să fie făcută cu linguriţe de unică folosinţă, mai ales atunci cand este vorba despre copilaşi. Ştiu, vinul este sfinţit, pocalul şi linguriţa sunt de argint şi în opinia dumnealor nu este vreun pericol! Şi mai ştiu şi că postul şi rugăciunea ajută! Dar de ce să nu ne asigurăm, o dată în plus, pentru a preveni o nenorocire? Hai să cerem preoților să ne dea acest mic, dar absolut necesar, semn de prețuire!
Hai să chemăm Biserica alături de cei care au aparat-o și sprijinit-o mereu!”, a scris Berbeceanu, miercuri, pe Facebook.

 

În România este epidemie de gripă, iar autorităţile au impus şi măsuri suplimentare din cauza epidemiei internaţionale de coronavirus.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *