Peste 100 de borne vor fi montate în județ, pe ruta Via Transilvanica

140 de borne au plecat spre opt UAT-uri din județul Hunedoara și au fost împărțite comunităților care au preluat în mod oficial pe deoparte responsabilitatea foarte serioasă de a-și asuma traseul și pe de altă parte, rolul foarte fain de a fi parte din drumul care unește, așa cum zic reprezentanții asociației.

„Bornele au plecat din campusul Tășuleasa Social sculptate, vopsite cu T-ul portocaliu, cu destinația clară: Hunedoara. Acestea își încep existența în județul Bistrița-Năsăud, ajung în campusul de la Tășuleasa Social, unde trec printr-un proces special, care le transformă din bucăți masive, identice, de andezit, în opere de artă individuale. Mai apoi, prin contribuția fiecărui om care își alege o bornă pe traseul Via Transilvanica, primesc un nume, o poveste și devin parte din viețile noastre. Ne luăm rămas bun de la ele când le trimitem spre județele pe care le amenajăm, le predăm comunităților și apoi ele sunt amplasate de-a lungul drumului, marcând fără greșeala, fiecare kilometru de traseu. Bornele sunt pietre de hotar, sunt străjerii drumului nostru și garanția că nu ne vom pierde niciodată atunci când vom încerca să traversăm țara dintr-un capăt în celălalt. Iar la final, când vom finaliza cei 1.400 de km, ele vor reprezenta probabil cea mai lungă expoziție de sculptură în aer liber din lume. Ne bucurăm să fim în Hunedoara, ne bucurăm de fiecare bornă în parte care înseamnă un pas în plus spre întregirea drumului Viatransilvanica. Suntem tot mai aproape”, arată reprezentanții ASociației.

Bornele vor fi montate în comunele Romos, Beriu, Orăștioara de Sus, Boșorod, Pui, Sălașu de Sus, Râu de Mori, Sarmizegetusa.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *