Peste 100 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor

Drumurile din Regiunea de Vest pot fi modernizare cu bani europeni. Programul Regional Vest continuă investițiile din bani europeni în infrastructura rutieră a regiunii.

PR Vest 2021-2027 cuprinde o alocare financiară de 107 milioane de euro pentru drumuri județene, destinată județelor Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

„Se vor finanța construirea, modernizarea sau extinderea drumurilor județene care asigură conectivitatea la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T), inclusiv variantele ocolitoare cu statut de drum județean. De asemenea, se vor putea realiza intersecții și racorduri la drumurile laterale, intersecții cu liniile de cale ferată, pasaje, poduri sau intervenții la albiile minore și noduri rutiere, eligibile în scopul conectării la TEN-T, perdele forestiere de-a lungul drumurilor județene, stații de încărcare pentru vehicule electrice etc”, arată ADRVEST.

Consiliile județene, singure sau în parteneriat cu alte consilii județene, municipale, orășenești sau comunale vor putea depune proiecte.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *