Peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, vor intra în țară

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, „veşti fantastice pentru români”, precizând că, în luna martie, România va primi suplimentar 170.000 de doze de vaccin de la BioNTech-Pfizer, ceea ce va permite extinde capacitatea de vaccinare în zonele puternic afectate.

„Veşti fantastice pentru români! România primeşte suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate”, a transmis, joi, premierul Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.

„Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcţie de populaţia acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar faţă de dozele deja programate pentru livrare în această lună”, a mai precizat premierul.

Marţi, vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunţat că, potrivit programărilor, România va primi 5,7 milioane de doze de vaccin în lunile martie şi aprilie.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.