Peste 2.900 de elevi au depus astăzi jurământul militar

Peste 2.900 de elevi ai şcolilor de agenţi de poliţie şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au depus astăzi jurământul militar. Potrivit MAI, vor intra în sistem două promoţii ale şcolilor de agenţi de poliţie şi subofiţeri, precum şi aproximativ 1.800 de angajaţi din sursă externă.

Din cei 2.902 elevi care au depus jurământul militar, 1.588 sunt de la arma poliţie, 700 de la jandarmi, 333 de la pompieri şi 281 de la poliţia de frontieră. Aceştia au susţinut examenul de admitere în luna ianuarie a acestui an şi vor absolvi la finalul lui 2018.

”Odată cu depunerea acestui jurământ trebuie să fiţi pe deplin conştienţi că dumneavoastră veţi fi în slujba societăţii şi nu invers. Aşadar, statutul pe care îl veţi dobândi vă oferă în special obligaţii – faţă de oameni, faţă de comunitate şi faţă de ţară. Am convingerea că fiecare a făcut această opţiune în cunoştinţă de cauză! Eu vă recomand să nu vă opriţi aici! Mergeţi mai departe, pregătiţi-vă intens şi demonstraţi că oricând puteţi face mai mult pentru voi şi pentru ţară!”  a transmis, printr-un mesaj, ministrul afacerilor interne Carmen Dan.

Potrivit MAI, vor intra în sistem două promoţii ale şcolilor de agenţi de poliţie şi subofiţeri (peste 5.000 de agenţi şi subofiţeri), promoţia Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” (aproximativ 600 de ofiţeri), precum şi aproximativ 1.800 de angajaţi din sursă externă.

În primele zile ale acestei luni au început probele sportive pentru candidaţii înscrişi la concursurile pentru ocuparea posturilor cu încadrare din sursă externă la Poliţia Română.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne există şase instituţii de învăţământ care pregătesc agenţi de poliţie şi subofiţeri – Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina;    Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca; Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea; Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani;   Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni şi Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti).

viewscntnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *