Vârstnicii fără aparținători, ajutați de străini

Persoanele vârstnice care nu au aparținători și au nevoie de ajutor vor primi sprijin din partea membrilor Asociației Kandila. Primăriile Petrila și Petroșani au încheiat contracte de parteneriat cu asociația pentru a-i sprijini pe vârstnicii care nu au niciun fel de ajutor. Începând de anul viitor

„Asociația Umanitară Kandila anunță parteneriatul cu privire la implementarea serviciilor de îngrijire la domiciliu în municipiul Petroșani și orașul Petrila. Prin intermediul acestui parteneriat vom putea acorda servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice fără aparținători cu venituri reduse prin cofinanțarea celor două primării”, arată Alexandru Kelemen, președintele ASociației Umanitare Kandila.

Alexandru Kelemen spune că probleme vârstnicilor s-au acutizat și odată cu pandemia de coronavirus. Astfel, cei din cadrul ASociației oferă servicii de îngrijire medical, servicii de îngrijire de bază, servicii de suport și sociale sau chiar închiriere de scaune cu rotile, cârje.

Beneficiarii asociației sunt  oameni singuri, imobilizați la pat, ori care nu mai pot ieși din casă, au fost internate în spital și au nevoie de tratamente, sau chiar oameni care au nevoie de asistență de specialitate.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.