Peste 20.000 de oameni au tranzitat duminică punctele de trecere a frontierei din vestul ţării

Peste 20.000 de oameni au tranzitat, duminică, până la ora 18.00, punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, din care 12.886 pe sensul de intrare şi 8.113 pe cel de ieşire. Totodată, au fost dispuse măsuri pentru descongestionarea traficului şi pentru respectarea distanţării sociale.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, până la ora 18.00, prin punctele de trecere a frontierei de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de frontieră 29.072 de persoane, din care peste 20.000 numai în vestul ţării, cetăţeni români şi străini. Din total, 16.987 au fost pe sensul de intrare în ţară şi 12.085 pe sensul de ieşire, precum şi 13.552 mijloace de transport.
„La graniţa cu Ungaria, în intervalul precizat, fluxul de pasageri a fost de 20.999 de persoane, dintre care 12.886 pe sensul de intrare şi 8.113 pe cel de ieşire din România, cu 9.184 de mijloace de transport. Astăzi (până la ora 18.00), la graniţa cu Ungaria, în urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantina la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 7.074 de persoane”, se arată în comunicat.
De asemenea, duminică, începând cu ora 18.00, în Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 nu se mai aflau persoane în aşteptare din categoria celor care s-au prezentat în punctul de trecere a frontierei pe jos.
În punctele de frontieră au fost dispuse măsuri pentru descongestionarea traficului şi pentru respectarea distanţării sociale prin reorganizarea arterelor de control în punctele de trecere a frontierei prin crearea unor culoare care să permită separarea fluxurilor de pasageri şi orientarea autoturismelor spre toate punctele de intrare în ţară (decizie luată prin întelegere cu autorităţile din Ungaria). Astfel, începând cu ora 18:30 autorităţile ungare au redirecţionat o parte din traficul transfrontalier de la P.T.F. Nădlac către P.T.F. Vărşand, în prezent la acest punct de trecere fiind utilizate pe sensul de intrare două artere pentru autoturisme şi o arteră pentru automarfare.
De asemenea, au mai fost suplimentate punctele de control (în care se efectuează verificările) inclusiv cu puncte mobile în care poliţiştii de frontieră folosesc tablete electronice pentru efectuarea formalităţilor, dar şi numărul de cadre medicale.
Au mai fost luate şi alte măsuri, precum suplimentarea numărului de cadre medicale în P.T.F.-uri; suplimentarea dispozitivului de frontieră cu echipaje de jandarmerie care acţionează în profunzime şi care au misiunea de a impune măsuri de distanţare între persoanele care aşteaptă efectuarea formalităţilor de control; mobilizarea în zona de frontieră a efectivelor de poliţie şi SMURD, pentru menţinerea ordinii publice şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
Totodată, s-a decis că persoanele care aşteaptă pentru intrarea în ţară vor primi măşti de protecţie şi apă.
Mii de români s-au aflat sâmbătă şi duminică la graniţa de vest, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Mulţi dintre ei au trecut graniţa pe jos, iar cozile de maşini s-au întins pe mai mulţi kilometri. Trecerea frontierei s-a făcut anevoios din cauza triajului epidemiologic obligatoriu.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *