Primarul Bobouțanu are mâinile legate

Bășicat că a mai luat o amendă

Băşicat că a mai luat încă o amendă de la Garda de Mediu pentru modul ilegal în care a procedat la toaletarea copacilor din municipiul Hunedoara, primarul Bobouţanu a declarat în spațiul public, victimizându-se din nou așa cum ne-a obișnuit „că are mâinile legate”.

Dincolo de festivismul, poleiala și osanalele promovate aproape grețos de mașina de propagandă a lui Bobouțanu plătită din bani publici, banii dumneavoastră, stau fapte ce vin în contradicție cu legea pe care edilul le face, neacceptând nici o atenționare sau sancțiune prevăzută.

Este un alt exemplu prin care hunedorenii pot să-și dea seama că edilul Hunedoarei nu mai suportă să fie criticat, sancționat sau corectat, considerându-se centrul universului, adică în termeni elevați egocentric.

Știți cum se zice: de parcă ar fi stat în stat. Și asta după 4 ani de mandat. El visează la încă 4 ani. Vă dați seama ce ar fi? Vă reamintesc că s-a arătat victimă în cazul Stadionului Municipal, a Casei de Cultură, a lucrărilor de apă și canalizare din satele aparținătoare Hunedoarei, a gropilor ilegale de deșeuri vegetale și industriale din jurul orașului la care chiar angajații Primăriei Hunedoara contribuie și lista este mai lungă. Eșecuri la care primarul nu acceptă să i se reproșeze nimic.

40.000 lei amendă!

Ultima strigare făcută cu puterea de care este în stare un leu aflat în agonie s-a auzit zilele trecute când Garda de Mediu a amendat a câta oară primăria Hunedoara. Amenda a fost minimă în sumă de 40.000 lei, (amenda prevăzută fiind între 40.000 lei și 70.000 lei) și s-a acordat primăriei Hunedoara pentru faptul că nu a respectat legea în ceea ce privește regulile pentru toaletarea copacilor din localitate.

Ce spune legea

Pentru tăierea arborilor sănătoși trebuie obținut avizul Agenției pentru Protecția Mediului, modalitate prevăzută la articolul 12, punctul 5 și 6 din legea 24 din 15 ianuarie 2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților. În lege se stipulează că deciziile pe care le iau administrațiile publice locale pentru tăierea  arborilor sănătoși din spațiile verzi sunt valabile numai după obținerea avizului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Iar în cazul în care există în spațiile verzi arbori ornamentali, cum ar fi teiul, salcâmul, castanul, arțarul, mesteacănul și stejarul, care sunt pe domeniul public, dar și cei de pe aliniamente de-a lungul bulevardelor și străzilor este interzisă intervenția cu tăieri în coroana acestora, cu excepția lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranța traficului pietonal și rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum și a celor de pe traseul rețelelor aeriene.Ex: dacă departamentul din cadrul primăriei merge și face o constatare din care rezultă că ramurile ar putea afecta populația, sau dacă sunt uscate, sau dacă respectivul arbore este bolnav, se face o adresă prin care se demonstrează că acel arbore necesită tăiere. În caz contrar nu este voie să se intervină în coroana acestora. Pentru că primăria Hunedoara nu a solicitat avizul necesar și a executat toaletarea, Garda de Mediu Hunedoara a dat amenda respectivă.

Manipulare marca Bobouțanu

Primarul Bobouțanu știa despre aceste reglementări, după spusele reprezentanților de la Garda de Mediu Hunedoara, pentru că i s-a mai explicat cum trebuie aplicată acestă lege și cu alte ocazii când a mai fost amendat și când s-au stabilit și diferite măsuri. În timp ce comisarii declară că sunt atenți și vigilenți tocmai pentru că țin la securitatea și sănătatea locuitorilor județului Hunedoara, Bobouțanu a ales să spună în spațiul public că Garda de Mediu își bate joc de cetățeni. Ba mai mult încearcă să îi stârnească pe hunedoreni împotriva Gărzi de Mediu, tehnică la care a mai apelat și atunci când lupta împotriva realizării pietonalei electorale.

Iată ce a declarat într-un cotidian local.

Primarul municipiului, Dan Bobouţanu, a declarat că de acum va trimite toate solicitările hunedorenilor privind toaletarea copacilor către Garda de Mediu Hunedoara. „Noi nu tăiem arborii, doar îi aranjăm, ca la un vânt puternic să nu fie doborâţi. Astăzi a fost un vânt nu foarte puternic şi a pus la pământ mai mulţi arbori din oraş. O salcie de lângă Hotelul Rusca şi un copac de pe strada Cerbului au căzut, acesta din urmă avariind un autoturism parcat sub copac. Primăria municipiului Hunedoara a oprit toaletările din oraş din cauza amenzilor primite de la Garda de Mediu. Până la rezolvarea situaţiei, facem un apel către toţi proprietarii de maşini să aibă grijă unde le parchează, pentru că noi avem mâinile legate”, a mai declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Asta a înțeles Bobouțanu după ce a primit nenumărate amenzi pentru că nu a respectat legea. Oprește toaletările copacilor din oraș și îi sufocă pe cei de la Garda de Mediu cu solicitările cetățenilor.

Care este procedura?

Regula este următoarea: Cetățenii sesizează primăria despre diferitele situații periculoase, iar aceasta la rândul ei solicită aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului pentru a rezolva în litera legii cazurile sesizate.

Atenție, domnule Bobouțanu! Chiar și în cazul în care nu tai, ci doar intervii pentru eliminarea ramurilor uscate ce ar putea afecta populaţia, trebuie să obții aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului.

Cetățenii pot face reclamaţii către Garda de Mediu despre neregulile constatate în mediul înconjurător urmând ca această instituție să sancționeze și să recomande măsuri pentru cei care sunt vinovați.

Garda de Mediu nu dă avize, ci execută controale și dă sancțiuni în cazul că nu este respectată legea. Și asta pentru securitatea și sănătatea cetățenilor.

Domnule primar Bobouțanu sperăm să fie ultima amendă pe care o luați! Poate ne comunicați prin mașinaria dumneavoastră de propagandă care este valoarea totală a amenzilor primite în 4 ani de mandat. Așteptăm!!

 

Mircea GOIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *