Peste 210.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în ţară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că o nouă tranşă, de 213.600 de doze, de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson va ajunge, miercuri, în România.

213.600 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 6 octombrie a.c., la Compania Naţională „Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a transmis CNCAV.

Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 1.585.300 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 826.709 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
Potrivit CNCAV, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *