Peste 30 de studenți, ”blocați” în țările roșii afectate de COVID-19

Mai mulți studenți ai Universității din Petroșani au rămas în țările roșii și galbene afectate de pandemia de coronavirus. Din fericire, aceștia nu s-au infectat cu temutul virus. Sunt și studenți care au revenit în țară, iar acum sunt izolați la domiciliu.

Avem 41 de studenți care sunt plecați în cadrul proiectului ERASMUS. Trei dintre aceștia s-au întors din Austria și care în acest moment sunt izolați la domiciliu pentru 14 zile. Ceilalți studenți au rămas în locurile în care au aceste programe ERASMUS, respective în Spania, Italia, Polonia, Austria și Franța. Nu există nicio problemă cu ei în această perioadă. Ținem legătura cu toții și pe mail dar și prin informațiile pe care le furnizăm vis-a-vis de situația existentă în țară și în Europa și prin consulatele și ambasadele noastre din țările respective și în funcție de nevoile lor, dacă au ceva probleme sau dacă doresc să se întoarcă în țară. Starea de sănătate a lor este bună, moralul este unul ridicat ca atare nu avem probleme cu acești studenți ai noștri care se află în cadrul acestui proiect ERASMUS”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani are parteneriate în cadrul programelor ERASMUS + cu mai multe instituții de învățământ superior din Europa. Epidemia de COVID-19 afectează negativ continuarea numeroaselor activități în curs de desfășurare sau care erau planificate să se desfășoare în cadrul Programului Erasmus+ şi al Corpului European de Solidaritate.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *