Peste 300 de deveni vor primi începând de mâine tichete sociale (carduri) pentru mese calde

Mai multe categorii de persoane vulnerabile din municipiul Deva vor primi tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Programul prin care Guvernul României acordă aceste tichete sociale pentru masă caldă oamenilor aflați în categorii vulnerabile este reglementat prin OUG nr. 115/2020.

Acest act normativ prevede măsurile pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi măsurile de distribuire a acestora prin care s-a aprobat Schema naţională de sprijin pentru persoanele vârstnice şi pentru persoanele fără adăpost.

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD) finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane stabilește principale categorii de beneficiari.

Destinatarii finali sunt:

  1. a) persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care au pensie la nivelul indemnizaţiei sociale (800 lei)
  2. b) persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale

Tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde se vor distribui la sediul Serviciului Social ,,Cantina socială” aflat pe strada Titu Maiorescu nr. 24, municipiul Deva.

Tichetele sociale pentru mese calde se distribuie după următorul program:

  • Luni – Joi, între orele 8:00-14:00
  • Vineri – între orele 8:00-12:00

 

Pe baza cărții de identitate/buletin de identitate, fiecare beneficiar va primi în plic sigilat un card, lista unităților unde pot servi masa caldă și un ghid de utilizare.

Valoarea tichetului social este de 180 lei/lună. Această sumă se încarcă lunar pe cardul beneficiarului.

Tichetele sociale se vor distribui în perioada 11-16 noiembrie 2020.

 

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *