Doi hunedoreni urmăriți internațional pentru furt, prinși de poliţişti, la Deva

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au depistat, în urma unei acţiuni, un devean în vârstă de 38 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare austriece au emis un mandat european de arestare.

Bărbatul, care figura ca persoană urmărită internațional, a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Hunedoara şi urmează a fi prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia, în vederea confirmării mandatului de arestare.

Autoritățile judiciare austriece solicită extrădarea acestuia, pentru a fi cercetat cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de furt pe teritoriul acestui stat (potrivit anchetatorilor austrieci, bărbatul, împreună cu alţi complici, ar fi sustras, în cursul anului 2018, mai multe utilaje folosite în construcţii, în valoare de aproximativ 55.000 euro, pe care ar fi intenţionat să le transporte în România).

Unul dintre complicii deveanului, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Vețel, de asemenea urmărit internaţional, a fost prins de poliţiştii hunedoreni  în data de 22.02.2019 şi arestat preventiv pentru 15 zile.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.