Peste 35.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite la vama Nădlac II. Șoferul și-a riscat libertatea pentru 500 de euro

 Un șofer, cetățean sârb, în vârstă de 28 de ani ce se afla la volanul unui ansamblu rutier fără încărcătură, a încercat să introducă în țară  peste 35.295  pachete de țigări fără forme legale. Polițiștii de la frontieră au descoperit că încărcătura se afla într-un spațiu special amenajat în podeaua semiremorcii.

”În data de 02.03.2020, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul sârb B.D., în vârstă de 28 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Serbia, fără încărcătură.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, în podeaua semiremorcii, pe toată lungimea ei, un spaţiu special amenajat, în care era ascunsă cantitatea de 35.295 pachete cu ţigări, cu marcaje “DutyFree”, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă.

Şoferul a declarat că a preluat ansamblul rutier din Ungaria şi trebuia să îl conducă până pe teritoriul ţării noastre, în schimbul sumei de 500 de euro.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 705.900 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul instituţiei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.