Peste 400 de hunedoreni sunt cazați în cămine

Peste 400 de personaje din județul Hunedoara sunt cazate în cămine, alte decât cele ale Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială. Este vorba de cămine administrate de furnizorii privați de servicii sociale. La nivel național sunt circa 22.000 de persoane în aceste centre private.

„Numărul de beneficiari cazați în cămine la data de 25 iunie 2021, conform raportărilor Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (beneficiarii din căminele DGASPC nu sunt incluși în situația raportată)”, din care 470 în județul Hunedoara”, arată Ministerul Muncii.

La nivelul județului Hunedoara, Registrul electronic al serviciilor sociale înregistrează un număr de 15 cămine pentru persoane vârstnice licențiate din care 12 sunt administrate de furnizori privați și trei de către furnizori publici.

„Din cele trei cămine pentru persoanele vârstnice administrate de către furnizori publici, unul aparține Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara”, mai arată Ministerul Muncii.

Monika BACIU

FOTO: https://www.spectrumnews.org

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *